Jouw leven… Hoe wil je dat dit er uitziet?

Jouw leven

Wat ík graag wil in mijn leven

Wat mij helpt om sturing aan mijn leven te geven is door regelmatig stil te staan waar ik naartoe wil.
Mijzelf de volgende vraag te stellen: Hoe wil ik dat mijn leven er over drie jaar uitziet?

Mijn kinderen

Mijn zoon zit dan in de derde van de middelbare en waarschijnlijk zal mijn dochter dan studeren. Ze weet nog niet precies welke studie het wordt, maar studeren in het buitenland is voor haar ook een optie… Slik, mijn moeder-hart moet daar nog even niet aan denken. En als ze dat echt wil, dan helpen wij haar dit heel graag realiseren. De kans is groot dat over drie jaar zullen haar studiekosten behoorlijk zijn en hebben we die van mijn zoontje in het vooruitzicht.
Als ik niet al te veel stress te krijgen van de ambitieuze plannen van mijn kinderen, heb ik nog wel iets te doen, zeg maar…

Mijn bedrijf

Bovendien wil ik ook méér impact maken voor ouders die uit elkaar gaan en hun kinderen. Dat betekent meer bewustzijn creëren van het belang dat ouders zich tijdig te laten begeleiden. Want ook echtscheidingen die uiteindelijk vechtscheidingen worden beginnen meestal met een goede intentie van beide ouders om het voor de kinderen goed te regelen. Het gebeurt in mijn ogen te vaak dat ouders denken dat ze er zelf wel uitkomen, en elkaar vervolgens letterlijk of figuurlijk in de haren vliegen. Voorkomen is echt voor iedereen veel beter dan genezen.
Met het vergroten van dit besef bij ouders, is mijn doel om zo veel mogelijk ingewikkelde scheidingen te voorkomen. Door ouders te begeleiden in het scheidingsproces, zijn zij in staat ontspannen met hun ex-partner te communiceren, zodat zowel zijzelf als de kinderen hun volledige potentieel kunnen leven.

Mijn dierbaren

Waar het mij daarnaast ook om te doen is, is de verbinding met mijn dierbaren. Met hen wil ik mooie herinneringen maken. Bewust de verbinding voelen samen met mijn man, de kinderen, familie en vrienden, ook al hebben we allemaal een drukke agenda. Ruimte maken om te genieten van en met elkaar, van de natuur en de stilte én om het leven te dansen natuurlijk.

Wat ik dus te doen heb

Als ik bovenstaande allemaal wil, dan mag ik nog meer naar buiten treden met mijn coachingspraktijk. Méér buiten mijn comfortzone treden. Dan mag ik het daarbij vooral licht houden, goed voor mijzelf blijven zorgen. De acties hiervoor ga ik nog concreter in mijn agenda invullen. Terwijl ik dit opschrijf, valt mijn blik op mijn jaarthema op de voorzijde van mijn agenda: Make it simple, make it fun, just do it and shine…. Mooi om te zien hoe dit werkt.
En de tijd met mijn gezin, wil ik er met mijn volledige aandacht zijn. Laat ik beginnen met het wegleggen van mijn telefoon als ik niet aan het werk ben.

Als ik bovenstaande allemaal wil, dan mag ik nog meer naar buiten treden met mijn coachingspraktijk. Méér buiten mijn comfortzone treden. Dan mag ik het daarbij vooral licht houden, goed voor mijzelf blijven zorgen. De acties hiervoor ga ik nog concreter in mijn agenda invullen. Terwijl ik dit opschrijf, valt mijn blik op mijn jaarthema op de voorzijde van mijn agenda: Make it simple, make it fun, just do i tand shine…. Mooi om te zien hoe dit werkt.
En de tijd met mijn gezin, wil ik er met mijn volledige aandacht zijn. Laat ik beginnen met het wegleggen van mijn telefoon als ik niet aan het werk ben.

En bij jou?

Ga eens rustig zitten en neem even de tijd om te bedenken hoe jij graag zou willen dat jouw leven er over drie jaar uitziet. Waar wil je heen? Hoe wil je je voelen?
En vervolgens: Wie heb je daarvoor te zijn? Wat heb je dan te doen?

En dat hoeft je echt niet in een keer te lukken. Het is over het algemeen zelfs helemaal niet reëel om te verwachten dat dat kan. Als je hier regelmatig bij stilstaat, zal je zien dat het je steeds beter lukt.
Welk eerste stap ga je zetten?

Wil je het mij hieronder laten weten?

Heb ik je geraakt met deze blog?
En wil  je graag meer waardevolle tips ontvangen om te voorkomen dat jouw (echt)scheiding een vechtscheiding wordt?  

Ontvang ze dan GRATIS elke twee weken volledig automatisch in je mailbox

Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk en kun je je elk gewenst moment weer afmelden, conform de Privacy Verklaring

Wil je deze blog graag met iemand delen?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on google

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *