Ze zei: “Ik kan mij geen betere moeder wensen”

Moeder

Ze zei: "Ik kan mij geen betere moeder wensen dan degene die mij voorleeft dat de wereld van mij is"

Bam! Het kippenvel staat direct op mijn lijf.
Het was tijdens een training van mijn businesscoach, waarin zij deze reactie van haar dochter aanhaalde. Ze was namelijk vòl voor het opbouwen van haar eigen business gegaan. Met succes.
Op enig moment vroeg ze zich echter ook af of ze hierdoor haar kinderen niet tekort had gedaan.
En dan de reactie dat haar moeder haar hiermee heeft geleerd dat als zijzelf iets graag wil bereiken, ze daar dan voor moet gaan. Dat het misschien niet altijd via een rechte lijn loopt, maar je doel ook kunt bereiken door tussendoor via een omweg bij te sturen.

In mijn ogen een antwoord dat je als moeder graag wilt krijgen.
Dit is ook wat ík mijn kinderen wil voorleven.
Ik verwacht dat dit voor jóu ongeveer hetzelfde is. Het willen meegeven van (zelf)vertrouwen dat je kinderen kunnen bereiken wat zij graag willen.

Bereiken wat je wilt
Dit gaat natuurlijk niet alleen over het bereiken van zakelijke succes. Dit is fantastisch natuurlijk. Maar hetgeen waar het uiteindelijk echt om gaat is dat je kinderen zichzelf kunnen zijn, kunnen doen waar zij gelukkig van worden en dat ze daarmee van betekenis kunnen zijn in het leven van anderen. Het behalen van succes op dit persoonlijke vlak zal het meest bepalend zijn voor de mate waarin zij levensgeluk ervaren.

Zelf verantwoordelijk
Wat ik in het antwoord van deze jongedame ook proef is het besef dat je zelf verantwoordelijk bent voor het creëren van de door jouw gewenste wereld.
Zal dat altijd moeiteloos gaan? Zeker niet! Juist de dingen waar je moeite voor hebt moeten doen, geven vaak de meeste voldoening.

Als je ergens op ‘vastloopt’ kan je afwachten tot het zichzelf oplost, of totdat iemand je komt helpen. Je maakt jezelf hiermee afhankelijk van de omstandigheden die zich aandienen. Er zijn heus bepaalde situaties die redelijk vanzelf oplossen. In veel andere gevallen zal dit echter niet zo zijn. Dan is het effectiever om zèlf het initiatief te nemen, zodat je datgene kunt gaan leren wat nodig is om een stap verder te komen.
Het fijne hier aan is dat je op die manier zelf het stuur in handen hebt en richting geeft aan je leven.

Moederdag
Dit weekend is het weer Moederdag. Ik sta rond die dag altijd even stil bij mijn rol als moeder.
Ook dit jaar kom ik weer tot de conclusie dat ik geen perfecte moeder ben. Gelukkig maar, want daar leren kinderen heel veel van, heb ik mij laten vertellen.
Ondertussen leer ik steeds weer bij en ben ik lekker op weg met het voorleven van het voorbeeld dat ik mijn kinderen wil geven en ben ik dankbaar voor de tijd die ik samen met ze heb.

En jij? Leef jij het voorbeeld dat je je kinderen graag wilt voorleven?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *