Je hoeft niet dezelfde fout te maken

Levensles

Bijna 8 jaar geleden kreeg ik een waardevolle levensles te leren.

En jij hoeft niet dezelfde fout te maken!

Acht jaar geleden kreeg ik te horen dat ik borstkanker had. Later bleek ik ook uitzaaiingen te hebben.
Een jaar daarvoor had ik het gesprek met de chirurg over preventief verwijderen van mijn borsten uitgesteld. Ik wilde op dat moment namelijk dierbare vrienden ondersteunen, die door een bijzonder heftige periode gingen. Voor mijn gevoel werd dat bij elkaar samen te veel, waardoor ik besloten had dit gesprek met de chirurg uit te stellen.
Toen ik dit bijna een jaar later alsnog wilde gaan oppakken, bleek het foute boel te zijn. Gelukkig zijn we inmiddels 8 jaar verder en gaat het harstikke goed met mij.

Natuurlijk had ik mijn gezin mijn hele ziektetraject en zeker ook het jaar daarna (dat vooral mentaal erg zwaar was) ontzettend graag bespaard. Toch kan ik ook zeggen dat het mij ontzettend mooie dingen heeft gebracht.
Tijdens de uren die ik in mijn eentje in mijn bed doorbracht stelde ik mijzelf de vraag: Wat nou als ik over 5 jaar tussen 6 planken ligheb ik dan gedaan waar ik gelukkig van word?
Op die vraag kon ik geen volmondig ja zeggen. Want eigenlijk liet ik mijn leven een beetje voorbij sukkelen, omdat het nou eenmaal zo ging en dit van mij verwacht werd – althans, dat dàcht ik. Ik wist al heel lang dat ik niet blij werd van het werk dat ik deed, maar wat dan wel? Dat wist ik ook niet.
In een persoonlijk ontwikkeltraject ben ik dat gaan ontdekken, ben ik mijzelf weer gaan ontdekken. Heb ik stap voor stap het roer omgegooid en word ik inmiddels al weer een aantal jaar hartstikke blij van mijn werk als coach.

Mijn ziek zijn destijds is voor mij dus aanleiding geweest om te gaan doen waarvan ík gelukkig word. Om mijn eígen leven te gaan leiden, in plaats hetgeen van mij verwacht werd. Om meer van het leven te gaan genieten.
Want het leven is geen generale repetitie, besef(te) ik mij heel goed. En dat brengt mij bij mijn boodschap voor jou…
Je hoeft het namelijk niet net zo te doen als ik. Het kan echt handiger! Je kunt leren van deze voor mij zo belangrijke levensles. Je hoeft niet te wachten met ten volle te gaan leven tot het moment dat je ziek wordt. Het mag gewoon vanaf NU. Omdat het jóuw leven is en je dit verdient!

Warme groet,
Margriet
Ps. Lijkt het jou nou fijn om een leven te leiden zoals jij het graag wilt? Je dromen achterna te gaan, zonder je tegen te laten houden door alles wat er nog op je ToDo-lijstje staat, wat er van je verwacht wordt of wat jij van jezelf verwacht?
Kom dan eens naar de Workshop Dans Je Vrij, waarin je alles heerlijk los mag laten en mag genieten.

Elke stap, elke danspas is er één in de richting van jouw dromen!
Het lijkt mij hartstikke leuk om je zaterdag 5 maart om 10.00 uur te zien.
Aanmelden voor de Workshop kan HIER

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *