Mijn ex is een narcist

Machteloos

Mijn ex is een narcist

Opvallend vind ik het hoe vaak ik mensen hoor zeggen dat hun ex een narcist is. Maar ook allerlei karaktereigenschappen van exen zijn regelmatig de boosdoener van alle ellende.
Begrijp mij niet verkeerd, als je uit een relatie komt met een narcist, is dat heftig en zal het je echt de nodige moeite kosten om je daarvan te bevrijden. Dat behoeft wat mij betreft geen verdere uitleg.

Machteloos

Wat ik in zo een situatie heel graag meegeef is dat zolang je iets of iemand buiten jezelf verantwoordelijk houdt voor de situatie, je jezelf machteloos maakt om vooruit te gaan.
Het heeft niet zo veel zin om je focus te richten op verwijten aan het adres van de ander. Net zo min als het zin heeft om jezelf iets te verwijten. Hiermee verspil je jouw kostbare energie aan het probleem, waardoor dit bovendien alleen maar groter wordt. Alles wat je aandacht geeft groeit.

Ik werk graag aan de oplossing

Ik denk dat een veel fijnere benadering voor je is om je juist te richten op de oplossing. Te ontdekken wat jij kunt doen om anders in de situatie te gaan staan. Dit is veel effectiever en bovendien zal de uitwerking positiever zijn doordat je zèlf meer en meer invloed krijgt op de situatie. Je raakt hierdoor namelijk niet meer zo zeer afhankelijk van wat een ander doet, maar kunt steeds meer zelf de regie nemen.
En wat een mooi, belangrijk voorbeeld geef je daarmee aan je kinderen!

Wat wil jij met je leven?

Herken jij je in de situatie dat je aandacht vaak gaat naar de verwijten aan het adres van je ex?
Wil je liever blijven hangen in verwijten, dan snap ik dat écht. Ik kan mij namelijk heel goed voorstellen dat het ontzettend spannend is om hierin een switch te maken en er op een andere manier naar te gaan kijken.
Ik hoop echter dat je ook een stukje in je voelt borrelen dat ernaar verlangt om zélf het aan het stuur te staan van jouw leven.
Keulen en Aken zijn ook niet op één dag gebouwd, dus wees gerust… we doen het stap voor stap.

Heb ik je geraakt met deze blog?
En wil  je graag meer waardevolle tips ontvangen om te voorkomen dat jouw (echt)scheiding een vechtscheiding wordt?  

Ontvang ze dan GRATIS elke twee weken volledig automatisch in je mailbox

Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk en kun je je elk gewenst moment weer afmelden, conform de Privacy Verklaring

Wil je deze blog graag met iemand delen?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on google

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *