Van crisis naar kans

Crisis

Crisis omdat je in een uitdagende fase van je leven zit, je niet gelukkig bent of niet de voldoening uit je leven haalt die je graag zou willen? Of het ideale moment om een flinke persoonlijke groei door te maken?
Als je terugkijkt in de tijd, herken je vast wel situaties of periodes in je leven die lastig waren, maar die je achteraf gezien heel veel hebben gebracht.

Onderkennen

Als je mij wat beter kent, dan weet je dat ik op deze manier terugkijk naar de periode dat ik ziek was. Het was een cadeau waar ik niet op zat te wachten èn het heeft mij aangezet om mijn hart te volgen, te doen waarvan ik gelukkig word.
Ik moest er ziek voor worden om te onderkennen dat er in mijn leven iets wrong. Diep van binnen wist ik dit al langer, maar was het comfortabeler om weg te stoppen. Want wàt dan en hoe dan? Daar had ik zèlf nog geen antwoord op.
Er was nu echter geen ontkomen meer aan. Tenzij ik zou willen riskeren om aan het einde van mijn leven met spijt terug te kijken, omdat ik er niet alles uit het leven heb gehaald.

Kiezen

Constateren dat je niet het leven leidt wat je graag zou willen, dat je niet bent wie je graag zou willen zijn. Daar begint het mee!
Daarna kan je pas bepalen of je er ook daadwerkelijk iets aan wilt veranderen.
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alles veilig bij ‘het oude’ te laten. Als dat jouw keuze is, dan is dat helemaal goed. Het is tenslotte jouw leven!

Merk je echter dat je dat bedrukte gevoel goed zat bent en wil je meer uit het leven halen? Realiseer je dan dat druiven ook eerst geperst worden voordat er een mooie wijn kan ontstaan.
Misschien loop je – net als ik destijds – al wat langer rond met een onbehaaglijk gevoel, maar is het nog niet gelukt om er iets aan te veranderen omdat je niet weet wat je dan wèl graag zou willen of weet je niet goed hoe. Als je de oplossing had geweten, zou je het waarschijnlijk al wel gedaan hebben, toch?
Een crisis is het ideale moment om met jezelf aan de slag te gaan, zodat jij het leven kunt gaan creëren zoals jij dat wilt.

Actie

Heb je bij het lezen van dit bericht gedacht: ‘Oeps, ik geloof dat ik in een (grote of kleine) crisis zit?’
Dan wil ik je uitnodigen om niet te blijven zitten waar je nu bent, maar in actie te komen en met jezelf aan de slag te gaan. Ook als dat spannend is!
Ter geruststelling… het kan met kleine stapjes. Uiteindelijk is dat vaak zelfs effectiever dan grote stappen, omdat je je daarbij veel eerder kunt verstappen.

Het leven is te kort om maar half geleefd te worden. Als er dus iets aan je knaagt, diep van binnen of meer aan de oppervlakte, dan gun ik je zó dat je deze crisis als kans grijpt. Je verdient het èn ik weet zeker dat je het kan!

Mocht je het nou fijn vinden om het niet alleen te doen en willen weten op welke manier ik jou hierbij kan helpen? Weet dat ik dan met alle liefde, vrijblijvend een kennismakingsgesprek met je inplan. Hierin bespreken we dan waarmee jij in jouw specifieke situatie het beste geholpen bent en krijg je alvast een paar tips waarmee je direct aan de gang kunt.

Zie ik je binnenkort?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *