Voor wie zorg jij als eerste?

Voor wie zorg jij

Voor wie zorg jij als eerste?

Vandaag wil ik graag iets persoonlijks met je delen. Want ook in míjn leven gebeuren er soms dingen die ik graag anders had gezien. Op wat gebeurd is, heb ik alleen geen invloed meer. Waar ik wél invloed op heb is hoe ik hier nú mee om wil gaan.

Ik weet niet hoe het bij jou is, maar voor míj is een van de belangrijkste dingen in het leven dat ik een warm thuis creëer voor de kinderen en dat ik er voor ze ben als ze mij nodig hebben.
Helaas is dat niet altijd gelukt. Bijvoorbeeld toen ik een aantal jaren geleden ziek was en in de overlevingsmodus stond. Hierdoor was ik achteraf gezien niet beschikbaar voor de kinderen op een manier zoals ik graag had gewild.

Misser

Zonder op de inhoud in te gaan, blijk ik ook nog een andere misser te hebben gemaakt én ik corrigeer mijzelf direct, want: Als ik toen had geweten wat ik nu weet, had ik dingen absoluut anders gedaan.
Ik zou mijzelf gemakkelijk voor de kop kunnen gaan slaan. Gelukkig kan ik mijzelf tot de orde roepen als ik die neiging heb (en heb ik fijne mensen om mij heen verzameld die mij daarbij kunnen helpen). Ik besef mij gelukkig ook dat ik destijds met de allerbeste intentie heb gehandeld. Bovendien zou ik er niemand mee helpen door mijzelf verwijten te gaan maken.

en ik houd compleet en volledig van mijzelf

Het is net als in het vliegtuig als de luchtdruk wegvalt: Als je er wilt zijn voor je omgeving, dan heb je eerst je eigen zuurstofmasker op te zetten.
Dus zeg ik tegen mezelf als ik even uit de bocht dreig te vliegen: Ook al was ik er niet altijd voor de kinderen en had ik achteraf gezien graag anders gehandeld… ik houd compleet en volledig van mijzelf.

Het heeft geen enkele zin om in gevecht te gaan met de realiteit.
Ik heb te voelen wat ik nodig heb en daar gehoor aan te geven, zodat ik er kan zijn voor mijzelf en voor mijn dierbaren. Ik ga extra zwemmen de komende periode, tijd nemen om stil te staan bij mijn gevoelens èn ik hoef het niet alleen te doen! 😀
Met de wijsheid van nu zou ik het heel anders hebben aangepakt.

Wijze lessen

Ik geloof dat uit lastige situaties de grootste lessen geleerd kunnen worden.
Ik heb het eerder ervaren en heb het vertrouwen dat dit ook nu het geval is.

Ken jij ook situaties waarbij je achteraf constateert dat je niet bent komen opdagen zoals je dit graag had gewild? Hoe ben jij hier toen mee omgegaan?
Als je het fijn vindt om eens samen naar zo’n situatie te kijken, laat je het mij dan weten?

Voor jezelf zorgen

http://Https://margrietslot.nl/dans-je-vrij/Is voor jou de manier om voor jezelf te zorgen even tijd voor jezelf nemen?
En lijkt het je fijn om even alle to do-lists en oordelen over hoe je zou moeten komen opdagen los te laten. Dan is mijn nieuwe Workshop Dans Je Vrij op zaterdag 13 november om 14.00 uur misschien iets voor je.
Als je wilt dat ik een plekje voor je vrij houd, meld je dan hier aan.

Warme groet,
Margriet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *