Waar wil je in 2020 op focussen?

Jaarthema

Een jaarthema helpt je focussen

De kerstdagen zijn achter de rug. Het is bijna 2020.
In mijn wens voor jou in 2020 heb ik er al een klein voorproefje op gegeven… ‘Dat 2020 mag gaan over hetgeen jij wilt dat het over gaat’

Ik gebruik alweer een aantal jaar een jaarthema, dus ook nu is het weer tijd voor een nieuwe.
Het werken met een jaarthema kan je namelijk enorm helpen om te focussen op datgene wat voor jou belangrijk is. En ik kan mij voorstellen dat het in een roerige periode fijn is om extra focus te hebben, om te weten welke kant je uit gaat.
Mijn allereerste jaarthema was “IK in het centrum van mijn leven”. Dit heeft mij geholpen om te ontdekken waar ik zelf nou gelukkig van wordt. Het jaar daarna “Leef met LEF” waarin ik de start heb gemaakt met mijn carrière-switch.


Hoe maak je je jaarthema?

Wat ik doe om het thema voor het komende jaar te bepalen is dat ik tijd neem om eens rustig terug te kijken op het afgelopen jaar en mijzelf de vraag stel Waar is het afgelopen jaar te weinig over gegaan? En daaruit volgend, waar wil ik dat het komende jaar over gaat?
En het mag best – graag zelfs – een beetje spannend of uitdagend zijn, als je bedenkt wat dat voor je betekent, wat voor acties er uit kunnen volgen als je hier naar gaat handelen. En wees gerust, want je hoeft nog niet te weten wat of hoe je het gaat doen, of hoe je dat precies kan invullen. Je hebt een heel jaar de tijd om grotere of kleine stapjes te zetten op het gebied van je jaarthema. Of zo veel langer of korter als jij wilt. Wel belangrijk is dat je er positieve kriebels en energie van krijgt.

Een aantal weken geleden ben ik ‘per toeval’ al tegen een belangrijk deel van mijn jaarthema aangelopen. Make it simple, make it fun, and just do it. Maar voor mijn gevoel was het nog niet helemaal compleet. De afgelopen jaren ben ik namelijk bezig geweest om mijn fundament weer stevig neer te zetten en het is nu weer hoogste tijd om dat sprankelende stuk in mij weer meer te  voelen. In 2020 wordt mijn jaarthema daarom MAKE IT SIMPLE, MAKE IT FUN, JUST DO IT AND SHINE.

Maak het zichtbaar

Mijn volgende stap is nu om het visueel te maken en op een mooie zichtbare plek op te hangen. Voor mij is dat in de kamer, op de zijkant van de kast, naast mijn andere jaarthema’s. Zodat ik steeds kan focussen op hetgeen ik graag belangrijk wil maken.

Vind je het leuk om elkaar te inspireren en te delen wat jouw jaarthema wordt?
Doe dat dan in de reacties hieronder.

Heb ik je geraakt met deze blog?
En wil  je graag meer waardevolle tips ontvangen die jou kunnen helpen om
harmonieus uit elkaar te gaan?  

Ontvang ze dan GRATIS elke twee weken volledig automatisch in je mailbox

Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk en kun je je elk gewenst moment weer afmelden, conform de Privacy Verklaring

Wil je deze blog graag met iemand delen?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on google

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *