Welke route kies jij om je doel te bereiken?

Welke route neem jij?

Welke route kies jij om je doel te behalen?

Het was maandag zo’n ochtendspits die mij – en vele anderen – nogal wat extra tijd kostte. 
Ik was onderweg naar Moordrecht toen ik op de radio hoorde dat ik tot aan Zaandam 41 minuten vertraging had. Daarmee ben ik er nog niet, want verder op de route zou ik ook nog het een en ander tegen komen.
Oké… Wat ga ik nu doen? Is dit het mij waard? Blijf ik ‘gewoon volhouden’, of bespaar ik mijzelf deze reis en ga ik thuis werken?
De navigatie geeft geen alternatieve route aan. En ik besluit: “Blik op oneindig… en gáán!”
Soms moet je gewoonweg door het stof heen bijten, eerst vuile kilometers maken (al viel dat relatief gezien best mee met een elektrische bolide onder mijn achterste 😉). Daarna kan je wellicht hele aangename momenten beleven.  

Gelukkig had ik wat extra reistijd in gecalculeerd en Bob Marley met ‘Don’t worry, about a thing’ op de achtergrond, werd de reis al een stukje aangenamer. Voordat ik er erg in heb, rijd ik al op de A4, als ik ineens anders wordt gestuurd dan de gebruikelijke route. Wat ga ik nu doen? Want eigenlijk houd ik meer van grote wegen, die rechtstreeks op het doel afgaan. Maar ja… of dat altijd verstandig is? Waarschijnlijk zal dat ding het niet voor niets aangeven, dus ik besluit braaf te volgen. Via de N207, langs en dóór een aantal plaatsen, met hier en daar wat kleine wegwerkzaamheden, een industriegebied. Van alles kom ik tegen. En… ik miste de juiste afslag. Dusss!

Elk nadeel heb zijn voordeel

Elk nadeel heb zijn voordeel, is mijn ervaring en … jawel! Ik blijk al vrij snel te kunnen keren bij een benzinepomp. Ik maak dan ook maar meteen gebruik van de gelegenheid om in te checken bij het webinar van mijn businesscoach over het stellen van doelen.

Nog net op tijd kom ik aan bij de Getting Shit Done-dag, waar ik heerlijk heb gewerkt aan mijn lijst met klusjes die ik voor mij had uitgeschoven. Want dát was wat ik voor ogen had, een productieve dag. Check! Doel dubbel en dwars bereikt.
Met zélfs een live 1-op-1 coachingscall door Veronique als kers op de taart, want we waren er nu toch allebei…

En jij? Welke route zou jij kiezen?

Houd jij je doel voor ogen en volg je de route die je vooraf in gedachten had, omdat je vindt dat je moet volhouden? Of kijk je of er ook andere wegen naar Rome leiden. En geniet je van onverwachte verrassingen die je onderweg tegenkomt?

Heb ik je geraakt met deze blog?
En wil  je graag meer waardevolle tips ontvangen die jou kunnen helpen om
harmonieus uit elkaar te gaan?  

Ontvang ze dan GRATIS elke twee weken volledig automatisch in je mailbox

Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk en kun je je elk gewenst moment weer afmelden, conform de Privacy Verklaring

Wil je deze blog graag met iemand delen?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on google

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *