Over mij

Soms gebeurt er iets in het leven waardoor je met andere ogen naar dingen gaat kijken.
Bij mij was dat zeven jaar geleden, toen ik ziek was en alle tijd had om mijn leven te overdenken.
Er kwam een ongekende oerkracht in mij naar boven en ik voelde mij eigenlijk heel sterk. Ik had maar één doel voor ogen… zo snel mogelijk herstellen van de operatie en chemo’s, zodat ik er voor de kinderen (toen 6 en 9) kon zijn.
Maar tijdens de stille uren in bed kwam ook de vraag voorbij: ‘Stel dat ik er over 5 jaar niet meer ben, heb ik dan wel gedaan waar ik gelukkig van word?’ Ik had mijn leven best goed voor elkaar, met twee fantastische kinderen en een fijne man, maar tòch kon ik daar geen volmondig JA op zeggen…
Er knaagde iets… en hier wilde ik geen genoegen meer mee nemen.
Ik besefte: Tijd is mijn meest kostbare bezit, ik wil haar maximaal benutten.

Margriet Slot

Na het afronden van mijn Rechtenstudie was ik jarenlang personeelsjurist bij een gemeente en sinds een jaar of vijf werkte ik in het bedrijf van mijn man en schoonouders. Eigenlijk wist ik al heel lang dat ik qua werk niet deed wat mij voldoening gaf. Maar waar ik dan wèl blij van zou worden, naast het geven van mijn Zumba-lessen, dàt wist ik niet.
Ik meldde mij aan voor een persoonlijk ontwikkel-traject om dit uit te vinden. Thuis werd ik voor gek verklaard, maar ik voelde dat dit was wat ik wilde, so I did! Een persoonlijke mijlpaal die mij  ontzettend veel heeft gebracht.

Ik ontdekte allerlei patronen en overtuigingen die ervoor zorgden dat ik in mijn leven ‘braaf’ deed wat (ik dacht dat) er van mij verwacht werd in plaats van naar mijn eigen stem te luisteren. En het ging niet vanzelf, maar ik ben ontzettend blij dat ik de uitdaging ben aangegaan. Ik heb weer het diepe vertrouwen in mijzelf teruggevonden, waardoor ik nu mijn hart durf te volgen en mijn dromen na te jagen, zelfs als dat spannend is.

Een carrière-switch volgde nadat ik mijn opleiding tot professioneel coach had afgerond. In 2017 startte ik mijn eigen coachingspraktijk voor ouders die uit elkaar gaan. Na verloop van tijd merkte ik echter dat het stuk begeleiding, waarbij deze ouders hun leven weer op de rit krijgen en weer gaan leven in plaats van overleven, mij de meeste voldoening gaf.
Je zult begrijpen dat ik deze informatie niet ongezien opzij kon leggen. Ook hierin had ik mijn hart te volgen, met het resultaat dat ik nu vrouwen begeleid die geen genoegen meer nemen met een leven dat ‘best oké’ is, maar zichzelf een fantastisch mooi leven gunnen, waarin zij hun hart volgen en het leven ten volle leven. 

'Ik' in een paar woorden

 • Mijn kernwaarden zjin: Dans het leven, Puurheid, Ontwikkeling, Respect en Vertrouwen.
 • Ik ben dol op beweging en help ook jòu graag in beweging komen, zowel letterlijk als figuurlijk.
 • Ik ben liefdevol, maar zal genadeloos eerlijk zijn als je daarmee meer geholpen bent.
 • Ik ben serieus indien nodig en lichtvoetig indien mogelijk.
 • Ik krijg bergen energie van (fysieke) uitdagingen als koudwaterzwemmen, ijsbadjes en nature quests (4 dagen in mijn eentje, met alleen een tarp, hangmat, water en ahorn-siroop in de stilte van het bos) en van het maken van sneeuwengeltjes.
 • Ik bekijk het leven graag van de zonnige zijde.   
 • Ik maak van ‘cadeaus waar je niet op zat te wachten’ graag een mooie gelegenheid om te groeien.

Wat dit werk mij brengt

Iedereen weet dat het leven op aarde tijdelijk is, maar de meeste mensen hebben één of meerdere wake-up calls nodig heeft om dit ook ècht te beseffen. Om te realiseren dat je niet langer wilt wachten, maar dat NU het moment is om JOUW MOOISTE LEVEN te leven. 
Mijn persoonlijke ervaring is dat alleen dit besef op zo’n moment niet voldoende is om ook daadwerkelijk te gaan doen. Je zult hiervoor iets wezenlijks moeten veranderen. En dàt gaat over het algemeen niet vanzelf.

Iedereen krijgt in het leven onbewust patronen en overtuigingen mee, die je ‘veilig’ op de plek willen houden waar je nu bent. Een ‘veilig leven’ betekent alleen niet dat je ook een ‘fantastisch leven’ leidt. Je zult dus in beweging moeten komen om jezelf van deze ballast te bevrijden. 
Ik vind het fantastisch om hier mensen in mijn praktijk mee te helpen! Om te zien hoe zij groeien en stralen als zij gaan doen waar ze echt gelukkig van worden en aan het einde van hun leven met een voldaan gevoel kunnen terugkijken. En behalve dat zij zichzelf hiermee een onbetaalbaar cadeau geven, zijn zij ook een prachtig inspirerend voorbeeld bent voor hun kind(eren) en je omgeving.
Het geeft mij enorm veel voldoening om daar een steentje aan bij te dragen.

Als je mij zou kennen, dan weet je dat...

 • Dansen van kinds af aan mijn grote passie is. Geef mij een dansvloer en ik ben gelukkig. Naast mijn coachingspraktijk geef ik al jarenlang met veel plezier Zumba-lessen.
  Mijn lijfspreuken zijn dan ook ‘Dans het leven’ & ‘Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning how to dance in the rain’.
 • Het krijgen van borstkanker mij heel veel heeft gebracht.
  Het is een enorme wake-up call geweest waardoor ik veel intenser en bewuster van het leven geniet. Ik ontdekte dat ik niet deed waar ik ècht gelukkig van werd en ben een persoonlijk ontwikkel-traject ingegaan, waardoor ik heb geleerd mijn hart te volgen en mijn dromen achterna te gaan.
 • Ik, als ik iets belangrijk vind, uitdagingen niet snel uit de weg ga en een volhouder ben.
 • Ik van mening ben dat je niet altijd verantwoordelijk bent voor wat je overkomt, maar wel voor hoe je daar mee omgaat.
 • Het leven voor mij gaat over het verzamelen van dierbare herinneringen.

Kennismaking

Coaching is heel persoonlijk. Om dit tot een succes te maken, is het belangrijk dat je een klik hebt met mij, maar ook andersom.
Wil je weten of ik voor jou de juiste persoon ben en op welke manier ik jou kan helpen?
Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek. 
In dit gesprek zullen we ingaan op jouw specifieke situatie en geef ik je minimaal twee waardevolle tips waarmee je direct jouw levensvreugde te kunt vergroten.

Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak met je maken.