Over mij

Soms heb je een wake-up call nodig…
Mijn wake-up call kwam op mijn 38e, toen ik ziek was. 
Er kwam een ongekende oerkracht in mij naar boven. Ik had maar één doel voor ogen… zo snel mogelijk herstellen van de operatie en chemo’s, zodat ik er voor de kinderen (toen 6 en 9) kon zijn.
In deze periode kwam ook de vraag voorbij: ‘Stel dat ik er over 5 jaar niet meer ben, heb ik dan wel gedaan waar ik gelukkig van word?’ Ik had mijn leven best goed voor elkaar, met twee fantastische kinderen en een fijne man, maar tòch kon ik daar géén volmondig JA op zeggen…
Er knaagde iets… en hier kon ik geen genoegen meer mee nemen.
Ik besefte dat tijd mijn meest kostbare bezit is en ik haar maximaal wil benutten.

Na het afronden van mijn Rechtenstudie ben ik jarenlang personeelsjurist bij een gemeente geweest. Toen ik ziek werd werkte ik een aantal jaren in het bedrijf van mijn man en schoonouders. Ik wist eigenlijk al heel lang dat dit werk mij geen voldoening gaf. Maar waar ik dan wèl blij van zou worden – naast het geven van mijn Zumba-lessen –  dàt wist ik niet.
Ik meldde mij aan voor een persoonlijk ontwikkel-traject om dit uit te vinden. Thuis werd ik voor gek verklaard, maar ik voelde dat dit was wat ik wilde, so I did! Een beslissing die mij ontzettend veel heeft gebracht.

Ik ontdekte allerlei patronen en overtuigingen die ervoor zorgden dat ik in mijn leven ‘braaf’ deed wat (ik dacht dat) er van mij verwacht werd, in plaats van naar mijn eigen stem te luisteren. En het ging niet vanzelf, maar ik ben ontzettend blij dat ik de uitdaging ben aangegaan om mijn eigen hart te gaan volgen.

Een carrière-switch volgde nadat ik mijn opleiding tot professioneel coach had afgerond. In 2017 startte ik mijn eigen coachingspraktijk voor ouders die uit elkaar gaan. Na verloop van tijd merkte ik echter dat de begeleiding, waarbij deze ouders hun leven weer op de rit kregen, weer gingen leven in plaats van overleven, mij de meeste voldoening gaf.
Je zult begrijpen dat ik deze informatie niet ongezien opzij kon leggen. Ook hierin had ik mijn hart te volgen, met het resultaat dat ik nu vrouwen begeleid die geen genoegen meer nemen met een leven dat ‘best oké’ is, maar zichzelf het mooiste leven gunnen, waarin zij hun hart volgen en het leven ten volle leven. 

Margriet Slot

'Ik' in een paar woorden

 • Mijn kernwaarden: Dans het leven, Puurheid, Ontwikkeling, Respect en Vertrouwen.
 • Ik ben dol op beweging en help ook jòu graag in beweging komen, zowel letterlijk als figuurlijk.
 • Ik ben liefdevol en, als je daarmee meer geholpen bent, genadeloos eerlijk.
 • Ik ben serieus indien nodig en lichtvoetig indien mogelijk.
 • Ik bekijk het leven graag van de zonnige zijde.   
 • Ik maak van ‘cadeaus waar je niet op zat te wachten’ graag een mooie gelegenheid om te groeien.
 • Ik krijg bergen energie van (fysieke) uitdagingen als koudwaterzwemmen, ijsbadjes en nature quests (4 dagen in mijn eentje, met alleen een tarp, hangmat, water en ahorn-siroop in de stilte van het bos) en van het maken van sneeuwengeltjes.

Wat dit werk mij brengt

Het leven op aarde is geen generale repetitie. Daarom is NU het moment is om JOUW MOOISTE LEVEN te leven.
Om dit ècht te beseffen heb ik zelf meerdere wake-up calls nodig gehad (en dat kàn handiger!)  
Het besef alleen is meestal niet voldoende om dit ook daadwerkelijk te gaan doen. Hiervoor zal je in actie moeten komen.
En dàt gaat over het algemeen niet vanzelf, omdat ‘we’ 
in het leven allerlei (onbewuste) patronen en overtuigingen meekrijgen, die je graag ‘veilig’ op de plek willen houden waar je nu bent. Dit weerhoudt je echter van een ‘fantastisch leven’. Je zult dus in beweging moeten komen om jezelf van deze ballast te bevrijden. 

Ik vind het fantastisch om hiermee te helpen! Om je te laten groeien en bloeien en te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt, zodat je t.z.t. niet met spijt, maar met een voldaan gevoel op je leven kunt terugkijken. En niet alleen jouw leven wordt er leuker van. Doordat jij jouw mooiste leven gaat leven, ben je ook een prachtig inspirerend voorbeeld bent voor je kinderen als je die hebt, en je omgeving.
Het geeft mij enorm veel voldoening om daar een steentje aan bij te dragen.

Als je mij zou kennen, dan weet je dat...

 • Dansen van kinds af aan mijn grote passie is. Geef mij een dansvloer en ik ben gelukkig. Naast mijn coachingspraktijk geef ik al jarenlang met veel plezier Zumba-lessen.
  Mijn lijfspreuken zijn dan ook ‘Dans het leven’ & ‘Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning how to dance in the rain’.

 • Het krijgen van borstkanker mij heel veel heeft gebracht.
  Het is een enorme wake-up call geweest waardoor ik veel intenser en bewuster van het leven geniet. Ik ontdekte dat ik niet deed waar ik ècht gelukkig van werd en ben een persoonlijk ontwikkel-traject ingegaan, waardoor ik heb geleerd mijn hart te volgen en mijn dromen achterna te gaan.

 • Ik, als ik iets belangrijk vind, uitdagingen niet snel uit de weg ga en een volhouder ben.

 • Ik van mening ben dat je niet altijd verantwoordelijk bent voor wat je overkomt, maar wel voor hoe je daar mee omgaat.

 • Het leven voor mij gaat over het verzamelen van dierbare herinneringen.

Kennismaking

Coaching is heel persoonlijk. Om dit tot een succes te maken, is het belangrijk dat je een klik hebt met mij en ook andersom.
Wil je weten of ik voor jou de juiste persoon ben en op welke manier ik jou kan helpen?
Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

In dit gesprek zullen we ingaan op jouw specifieke situatie en hoe ik jou daar het beste bij kan helpen. Bovendien geef ik je minimaal twee waardevolle tips, waarmee je direct meer vreugde in je leven zult gaan ervaren.