Elk einde is een nieuw begin

Begin

Investeren

Ben jij iemand die het lastig vindt om iets te beëindigen?
Blijf je, soms tegen beter weten in, investeren in de hoop dat de situatie verbetert? Op je werk, in je relatie of bij vriendschappen bijvoorbeeld.

Ik heb het zien gebeuren bij diverse ouders die uit elkaar gingen. Dat ze koste wat kost hebben geprobeerd hun relatie te redden, omdat ze het belangrijk vonden om de kinderen samen op te voeden en niet wilden opgeven. Hierbij wordt het soms langer volgehouden dan goed is voor de ouders zelf en daarmee ook voor de kinderen.

Je hoort mij niet zeggen dat alles gemakkelijk moet gaan, hè. Absoluut niet. Ik denk zelfs dat je heel veel kunt leren uit periodes die moeizamer gaan.
Het zijn vaak juist de lastigere aangelegenheden die je uitdagen om een enorme persoonlijke groei door te maken. Daarbij moet je soms ergens in willen investeren om het te laten werken. Dat kan betekenen dat je ook wel eens aan het kortste eind trekt. En daar is niks mis mee, zolang dit niet ten koste gaat van jezelf.

Een belangrijke vraag hierbij is wel:

Hoe ver wil je gaan?

Ik was zelf ook zo’n volhouder die over mijn grenzen kon gaan.
Wat mij hierbij geholpen heeft (en nog steeds helpt) is de betreffende situatie naast mijn kernwaarden leggen, waardoor vrij snel duidelijk werd of dit nog bij mij paste, of niet meer.
En het gebeurt mij nog steeds wel eens. Alleen merk ik het nu eerder op, als er iets gaat knagen. Dan pak ik mijn kernwaarden erbij en wordt blijkt meestal dat ik mag stoppen met ploeteren. Hoe bevrijdend is dat!
Gelukkig weet ik inmiddels uit ervaring dat ik er op kan vertrouwen dat als ergens een einde aan komt, er ook weer ruimte ontstaat voor een prachtig nieuw begin.

Ben jij geneigd om bepaalde dingen langer vol te houden dan goed voor je is?
Onderzoek dan je kernwaarden eens, zodat je deze als graadmeter kunt gebruiken om te weten wanneer het tijd is om ergens mee te stoppen en er weer andere nieuwe dingen kunnen ontstaan.

Een nieuw begin?

Zou je graag ruimte te creëren voor nieuwe dingen in je leven? 
En wil je weten of ik voor jou de aangewezen persoon ben om je daarbij te helpen?
Meld je dan aan voor een kennismaking. Ik geef je dan een paar waardevolle tips waarmee jij direct aan de gang kunt en daarnaast vertel wat ik nog meer voor je kan betekenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *