Voorleven

Het goede voorbeeld

Onlangs was ik bij een super inspirerende (en confronterende) training van Veronique Prins waarbij de volgende zin ter sprake kwam: “Ik kan mij geen betere moeder wensen dan degene die mij voorleeft dat de wereld van mij is.”
En ik kan je zeggen. Deze zin resoneerde flink bij mij!

Nu vind ik het reuze interessant om te kijken wat precies bedoeld wordt met ‘dat de wereld van mij is’. Dat onderdeel bewaar ik graag voor een andere keer.

Het was het ‘Voorleven’ dat mij op dat moment het meeste raakte. Als moeder/vader/ouders ben je een voorbeeld voor je kind(eren). Je kunt ze nog zo veel zeggen en vertellen, maar wat je daadwerkelijk laat zíen heeft veruit het meeste impact. Een goed getimede reminder om weer eens extra stil te staan bij wat ik mijn kinderen wil meegeven.

Als ik mijn kinderen graag iets wil meegeven, dan heb ik dat in de praktijk aan ze te laten zien. Dat betekent dat ik ze mag voordoen om hulp te vragen en dingen te doen die buiten mijn comfortzone liggen. Dat ik fouten mag maken en dat het fijn is om daarvan te leren.
Hmmmm… Hulp vragen, dat is ‘zo’n dingetje. Mijn kinderen geef ik regelmatig de tip om hulp te vragen als ze iets lastig vinden. Maar hoe goed ben ik zelf eigenlijk in hulp vragen? Hoe vaak doe ik dat zelf nu eigenlijk? Gelukkig doe ik dit steeds meer en ik merk dat ik daarmee steeds sneller leer in plaats van dat ik iets in mijn eentje probeer uit te vinden. Het is heerlijk om te kunnen leren van de kennis en ervaring van andere mensen en het leren gaat daarmee een stuk sneller. En degenen die mij helpen vinden het fijn dat zij mij kunnen helpen! Iedereen blij 😊Hulp vragen is ook een manier om voor jezelf te zorgen. Dàt voorbeeld geef ik mijn kinderen graag mee, net als het laten zien dat het belangrijk is om zélf verantwoordelijkheid te nemen voor mijn leven.

Als je als ouders uit elkaar gaat, is dit een periode waarin je je kinderen heel veel bepalende voorbeelden geeft. Het goede óf het minder goede… Eén ding is zeker, door alle emoties die met de scheiding gepaard gaan, is het een bijzonder grote uitdaging om steeds het goede voorbeeld te geven.
Wil jij voorkomen dat je in deze cruciale periode je kinderen onhandig voorbeeldgedrag laat zien? Zorg dan dat je mijn Tips voor een harmonieuze scheiding ontvangt, of neem contact op voor een gratis sessie.

Vind je deze tips waardevol en wil je elke twee weken Gouden Tips ontvangen
VOOR EEN HARMONIEUZE SCHEIDING
?

Ontvang ze gratis in je mailbox

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter

Een gedachte over “Voorleven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *