Fouten maken mag

Fouten

Fouten maken mag!

Je bent mens en maakt dus fouten. Dat is helemaal oké. 
Het zijn namelijk niet je fouten, maar hoe je daar mee omgaat, wat je maakt tot wie je bent.

Een jaar voordat ik ziek bleek te zijn, had ik een afspraak met de chirurg, over het preventief laten verwijderen van mijn borsten. Deze heb ik gecanceld omdat op dat moment iets anders speelde, wat mijn aandacht vroeg. Of eerlijker gezegd, waar ik mijn aandacht aan wilde geven. Als gevolg hiervan voelde ik op dat moment geen ruimte om een dergelijk traject in gang te zetten. Toen ik dit alsnog wilde oppakken, voelde ik een knobbeltje en bleek ik borstkanker te hebben.
Achteraf gezien bleek het een nogal impactvolle beslissing te zijn geweest voor mij, mijn gezin en andere naasten.

Dealen met wat is...

Ik had te dealen met de situatie zoals die op dat moment was ontstaan.
De kracht die in deze periode in mij naar boven kwam was ongekend. Mijn lichaam en geest bleken enorm veerkrachtig te zijn en ik had een enorme focus op datgene wat in het leven ècht belangrijk voor mij was (en nog steeds is).
Het jaar na de actieve behandelingen was vooral mentaal zwaar. Ik heb hier uiteindelijk weer ruimte in kunnen creëren door stukje bij beetje aan te kijken, wat ik al heel lang had geprobeerd weg te stoppen.

Het resultaat van fouten

Het bijkomende resultaat van mijn fout?
Ik besloot mijn eìgen leven te gaan leiden, omdat ik ontdekte dat ik niet deed waar ik gelukkig van werd.
In wat in eerste instantie een pijnlijke fout leek, bleek uiteindelijk voor mij een enorm waardevolle les te zitten.

Niks is voor altijd

Je maakt keuzes op basis van wat je op dat moment het beste lijkt. Als de keuze die je gemaakt hebt na verloop van tijd toch niet (meer) bij je blijkt te passen, dan is dat interessante informatie waar je iets mee mag doen.

In dit geval ging het om een fout, gemaakt vanuit liefde, op basis van hetgeen ik op dat moment wist. Maar het geldt ook voor ‘minder goed doordachte acties’.

De meeste beslissingen die je neemt zijn namelijk niet per definitie voor altijd. Gelukkig kan je op de meeste fouten terugkomen en er op die manier een leermoment van maken, zodat je weer op het juiste spoor komt of in ieder geval weer de juiste richting op gaat.
Als je bijvoorbeeld voor een nieuwe baan kiest, waarbij je al snel tot de conclusie komt dat je hier niet op je plek zit. Een relatie die niet (meer) bij je blijkt te passen.

Door de bagger

Oké, eerlijk is eerlijk. Soms moet je hiervoor jezelf een stukje door de bagger heen worstelen.
Als je dat wilt mag je natuurlijk alleen doen, maar het hóeft niet. Er zijn namelijk mensen zijn die je daar met alle liefde bij willen helpen.

Wil je eens kennismaken om te ontdekken of je met mijn hulp een handje sneller en gemakkelijker de bagger wilt uitworstelen? 😉
Maak dan HIER een afspraak, waarin we samen naar jouw specifieke situatie kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *