Je bent niet bedoeld om in een hokje te passen

Hokje

Hokjes...

We doen zo vaak ons best om te voldoen aan het verwachtingspatroon van onze omgeving. Dit terwijl je diep van binnen weet dat je het eigenlijk anders wilt.
Bang om afgewezen te worden, doe je je best om in het hokje te passen. En ondertussen worstel je verder. Probeer je jezelf van dat gevoel diep van binnen af te praten of weg te stoppen alsof het niet bestaat.
Uiteindelijk word je daar niet gelukkig van. Het levert (misschien ongemerkt) een hoop stress op en het is inmiddels wel bekend wat stress voor effect op je heeft…
 
Ik was er zelf ook heel goed in hè!
Mijn ladenkastje waar ik alle ingewikkelde zaken in wegstopte deed haar werk uitstekend. Totdat ik merkte dat dit mij niet meer diende en het besluit nam dat ik het anders wilde gaan doen.
Iets wat zo lang hardnekkig is ingesleten verander je natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Het ging dan ook niet vanzelf, maar met hulp van buitenaf, stap voor stap, met vallen en opstaan. Het was het allemaal meer dan waard.
Mijn leven is zo veel leuker geworden sindsdien 🥰
 
Als er bij jou diep van binnen iets knaagt, mag ik je dan vragen hier iets mee te doen? Stapje voor stapje, in je eigen tempo. Je bent namelijk niet bedoeld om in een hokje te passen. Je bent bedoeld om jezelf te zijn! ❤
 
Warme groet Margriet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *