Live your life to the max

Leef je maximale leven

Live your life to the max!

Soms zijn er gebeurtenissen in je leven die je helpen om zaken weer helder in kaart te brengen.
Over het algemeen zijn het echter niet de meest leuke situaties…

Vorige week is een goede vriendin van mij overleden. Een moedige vrouw die naast haar man en ouders ook haar drie kinderen achterlaat.
Het verlies van een dierbare vriendin is enorm verdrietig. De gedachte dat zij haar gezin moest achterlaten is niet te bevatten. De meest slechte droom die werkelijkheid wordt. Voor mij en mijn gezin erg confronterend, helemaal nu dit zo dichtbij komt. We worden met ons neus snoeihard op de vergankelijkheid van het leven gedrukt. Er wordt ècht niet gekeken naar hoe hard je kinderen je nodig hebben.
Dat het lot genadeloos kan toeslaan blijkt. En ik houd er niet van het woord ‘lot’, want ik kijk juist veel liever naar waar je wèl invloed op hebt. Maar kennelijk stond zij net op ‘het verkeerde plekje’ in de rij…

Wat wil mijn kinderen NÚ wil meegeven

Het maakt voor mij opnieuw ontzettend duidelijk dat ik NÚ mijn kinderen wil (mee)geven wat ik als moeder belangrijk vind, namelijk: 

– mijn onvoorwaardelijke liefde
– (Zelf)Vertrouwen
– dat ze hun eigen weg uitstippelen en bewandelen
– dat ze helemaal goed zijn zoals ze zijn, inclusief de uitdagingen die ze hebben.
– dat ze fouten mogen maken, en dat je daar van kunt leren. Dat het vooral gaat om de intentie waarmee ze iets doen en dat ze altijd op zaken kunnen terugkomen.
– dat handelen vanuit liefde ze verder brengt dan handelen vanuit angst.
Natuurlijk probeer ik dat altijd al mee te geven, maar sta ik er in de waan van de dag, vaak niet bewust bij stil.

Míjn maximale leven

Maar naast mijn wensen met betrekking tot kinderen, wil ik ook zèlf het maximale uit mijn leven halen. Maximaal herinneringen creëren met mijn dierbaren. Maximaal genieten. Maximaal van waarde zijn, door zo veel mogelijk scheidende ouders te begeleiden.

Dat betekent dat ik mijzelf een spiegel mag voorhouden en veel meer buiten mijn comfortzone mag treden. Ik mag mijzelf veel meer zicht- voel- en hoorbaar maken. Zodat ik ouders nòg beter kan helpen de scheiding positief op te pakken, zodat zij alles uit het leven kunnen halen en daarbij voor hun eigen kinderen de gelegenheid scheppen om hun maximale potentie te leven. En ik vind het hartstikke-eng, buiten mijn comfortzone. Handiger gezegd… ‘spannend’. Mijn hersenen doen hun best om mij dit onbekende ‘gevaar’ te beschermen.

Maar hé… Ik leef maar één keer! En ik wil t.z.t. tevreden terug kunnen kijken omdat ik in mijn leven gedaan heb wat ik belangrijk vind en gelukkig maakt. Ik wil dat mijn kinderen vol liefde en trots over hun moeder spreken. Dus ik ga het doen!

En jij?

Wat wil jij met de rest van je leven? Wil jij jouw toekomst positief of negatief invullen?
Wil jij dat je kinderen opgroeien, vrij van de last van de scheiding van hun ouders?
Wil jij je ex-partner benaderen vanuit je verlangen hoe je het ouderschap wilt vormgeven, of vanuit frustratie?
Hoe wil je dat de kinderen later terugkijken op de scheiding? Hoe wil je dat ze over je praten?

Zoals gezegd, help ik je heel graag jouw maximale leven te leven.
Misschien heb je je daarvoor ergens overheen te zetten, omdat je hiermee een onbekend gebied ingaat. Maar jíj bent degene die kiest!
En angst kan je heel goed ergens vandaan houden, maar brengt je heel slecht ergens naartoe.
Je leeft maar één keer. Kies je voor veiligheid of voor groei? Voor angst of voor liefde?

Als je in jouw leven voor groei en liefde kiest, en wilt dat ik je daarbij help, laat het mij dan weten, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wil  je er zeker van zijn dat je elke twee weken mijn waardevolle tips ontvangt,
die jou houvast geven om je scheidingsproces met meer rust en vertrouwen te doorlopen?
Meld je dan aan en ontvang ze volledig automatisch in je mailbox

Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk en kun je je elk gewenst moment weer afmelden, conform de Privacy Verklaring

Wil je deze blog graag met iemand delen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *