Met de kinderen gaat het gelukkig goed!

Happy kids

Met de kinderen gaat het gelukkig goed!

Ik hoor dit met enige regelmaat. En het is natuurlijk hartstikke fijn als zij weinig last hebben van de scheiding! Elke ouder wil tenslotte dat het goed gaat met zijn kind(eren). Het is precies wat ik met de ouders wil bereiken. Dus “CHECK, niets meer aan doen!” zou je kunnen denken.
Helaas ligt hier ook een valkuil op de loer. Kinderen zullen in deze situatie namelijk geneigd zijn om je niet met hun pijn, verdriet, boosheid en angst te belasten. Ze zijn afhankelijk van hun ouders. Dat krijgt ieder van ons in zijn systeem mee. Daarom is het voor hen belangrijk dat het goed gaat met jullie allebei en zullen zij bovendien de ouder waarmee het niet goed gaat, proberen te beschermen. Ze zullen onbewust willen bewerkstelligen dat het met goed gaat met jou en je ex-partner. Want als het met jullie goed gaat, zal het met hen ook goed gaan.

Het is niet altijd wat het lijkt...

Als ik even naar mijn eigen situatie van vroeger kijk, leek ik heel goed met de situatie om te kunnen gaan. Misschien zelfs wel het beste van de drie kinderen. Zodra het even kon, was ik op de dansschool te vinden. Op de dansvloer voelde ik mij gelukkig, want als ik aan het dansen was, hoefde ik niet aan ‘het gedoe’ te denken.
Ik was veel buiten met mijn vrienden, waar ik vooral veel lol had en waar ik een hele enkele keer met een paar van hen mijn zorgen deelde. Ook was ik veel te vinden bij een goede vriend en zijn vader thuis, waar ik heerlijk kon relaxen. Hiernaast waren er dagen die ik in mijn bed doorbracht, omdat ik moe was. En hoe fijn was het om te slapen, want dan kon ik niet denken.
Ik maakte enorm veel plezier in die tijd waarop de pubertijd heus invloed heeft gehad, maar het was ook een vlucht.

Mijn concentratie op school was wel minder goed dan ik gewend was. Daar waar ik altijd erg goed scoorde, gingen mijn cijfers steeds verder achteruit. Dusdanig dat we met mijn mentor besproken hadden dat ik VWO-5 over zou doen. Hierdoor viel er een stukje spanning van mij af en had ik uiteindelijk nog maar één 5 op mijn rapport. Tòch maar over naar de zesde dus. En het was niet met de cijfers die eigenlijk bij mij pasten, maar ik ben vervolgens in één keer geslaagd.
Het leek dus allemaal best goed te gaan met mij, maakte altijd veel plezier, terwijl ik mij diep van binnen, helemaal niet zo prettig voelde.

Een goed gesprek

Misschien denk jij ook dat het goed gaat met je kind(eren). En ik gun je niets liever dan dat!
En ik hoop dat je ziet dat het de moeite meer dan waard kan zijn om dit eens te dubbelchecken.
Dus vraag ze eens… Hoe ze vinden dat het gaat. Wat ze het meest lastig vinden van de scheiding. Wat ze het graag anders zouden willen.
Het levert je een goed gesprek op met je kind, met misschien verrassende, maar sowieso waardevolle informatie.
Heb het goed met elkaar!

Wil je reageren, of deze blog met iemand delen? Dat kan hieronder.

Heb ik je geraakt met deze blog?
En wil  je graag meer waardevolle tips ontvangen die jou kunnen helpen om
harmonieus uit elkaar te gaan?  

Ontvang ze dan GRATIS elke twee weken volledig automatisch in je mailbox

Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk en kun je je elk gewenst moment weer afmelden, conform de Privacy Verklaring

Wil je deze blog graag met iemand delen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *